serabut vs tenang .

assalamualaikum.
ni aku.. aku.. yeah, aku, miejah.
aku ni takde lha complex sangat orang nye.
tp aku tak faham bile aku rase macam macam dalam hati. minda. jiwa. rasa.
okayy, rasa serabut sebenarnya. --'

pandangan orang.
hurm..susah lha nak cakkap pasal pandangan orang nih.
yeah, aku tahu aku tak bagus sangatt ponn.
tapi tolong lahh. we live our own lifestyle.
ikut korang lha nak jadi ape ponn.
i am with my own way, so aku decide taknak care hal sesape ponn.
i know, maybe ill be macam kera sumbang kot lepas nieh..
hurm. kecewa. ni bukan apa yang atok aku ajar pada aku.
he taught me to be the good one, care of others without hoping for payback or anything else. i always want to be like him, sincere. but i dont have the sincerity. aku bukan jenis ikhlas. sembahyang aku ponn bukan khusyuk sangat ponn. heh. reveal all the secrets. --'
aku nak jadi manusia yang husnuzhon dengan semua orang. tak pernah kata orang macam macam. aku nak sangat jadi macam tuh. tapi, not all man perfect kan ?
aku tahu tuh.. Our PBuH je yang maksum. kite ? manusia biase biase kau nak compare dengan Nabi ?
heqq kau. hurm. this is not myself because im being hypocrite. dah lama. --'
SAHABAT, KAWAN.
kalau betul korang consider aku sbg kawan yang kawan dengan korang, terima aku seadanya aku and tegur aku depan depan aku. aku mungkin masam sekejap. tapi tu lha aku. aku mintak maaf untuk semua benda yang aku buat yang pernah annoyed kau. tapi aku tak bermaksud ponn nak buat macam tuh. aku, inshaAllah cuba ikhlas dengan kau dari dulu sampai sekarang.
aku jenis berkawan, tegur semua, direct, straight. sebab aku nak orang buat macam tuh jugak pada aku.
sebab bagi aku, tu cara berkawan. give and take tuh kena ada jugak.
and aku nak sangat please semua orang dengan cara aku. tapi takkan lha nak kisah cara aku je kan ? hekk lhaa. baik jangan lahir, mati je kau miejah HAHAHAHA
kawan, bear in mind, ill be with you, always. no matter what will happen. past, present, future. aku ada untuk kau.

pandangan ALLAH swt.
kau pon tahu, pandangan Allah pada ketaqwaan setiap hamba-Nya. pasal nih aku tak nak cakap banyak. sebab aku bukan bagus sangat.

hmm..

miejah. yang kononnya cool and relaks. ehh aku lha tuh ! HAHAH xD


rasa down dohhh ! tolong lha buat aku rasa calmer sikit than now, ni rasa macam nak hantuk kepala kat dinding jehh =oo=''

aa bile mase nye aku suke sangat pikir pasal orang nih ? aku kan S E L F I S H ahhhhhhh. diam ahhh !!!

#kbai. wassalam.

5 comments:

fiq. said...

wah, calm down ok, jangan rasa terbeban, rileks je, saya sarankan awak selalu senyum, bila senyum tu , rasakan diri awak dah hilang satu masalah, selalu selawa t dan istghfar

awak memerlukan kehidupan yg tenang , cuba tgk kepada alam ye...

iamyours. said...

@fiq.
thanks fiq. hehe. tapi walau apapun yg kita lakukan , pandangan orang pada kita tetap takkkan berubah kan ? haih. sabar je lahh.

#ingin selalu melihat alam (:

aiman fanboy k-pop said...

touching plak baca entry nih..apa2pon hidup mesti diteruskan!enjoy your life!

iamyours. said...

@aiman fanboy k-pop
keh keh keh.
touching ehh ? ;p
yeahhh ! life must go on no matter what happened ! :D

sherah said...

hei syg...kau mkan dgn tgan kiri????...hahahhaa...asal bende tu yg alng fokus...err...lalalala~ :P