pardon my language?

siapapun kamu.
moga bahagia walau di mana berada.
tak ingin bergantung harap.
tak mahu meluah rasa.
kadang ya terlepas juga.
tapi berapa banyak pun kadang itu.
mohon dianggap ianya bayu.
bayu yang tak lama.
berpuput sekejap terkesan dingin.
esok datang lagi, dengan angin bayu berlainan suhu.

okay stop the crap Miejah.

petang tadi.. ada orang cerita hal dia dengan bf dia. hm. bf dia tu seorang yang sangat menjaga. menjaga apa? jaga hati, sayang. :) eh nehi haee. jaga hubungan mereka lah. tak berjumpa tak bertemu tak ber-sms, tak bercall. sampai kawan aku ni rasa fed up tapi still sayang. ekekek. hm. i've been wondering something since she told me her story.
akan ada satu masa, bila kita contohnya di-cop (baca *tanda) oleh seseorang yang far more better than us, kita akan rasa the guilty tu. well.. macam contoh, kau budak jahat, tetiba ada ustaz alim sangat sangat nak buat kau jadi isteri.. masa tu rasa mcm ditiup angin dah. ye ah kan? kau jahat, dia baik. kau selalu nak sms, call segala bagai. dia tak layan. hati perempuan sensitif. terus pikir orang tu taknak kau. then kau merajuk. tak terpujuk. bila fikir balik.. Tuhan terbitkan rasa hati. regrettable and guiltiness keep lingering on you. sebab kau yg jahat, tarik dia jadi jahat jugak. well.. selalu rasa mcm tu. dan selalu rasa nak back off. bukan apa, sebab dah sayang. bila sayang, haruslah taknak dia buat benda jahat macam kita. kan? aku pernah ah rasa. tapi the tempting untuk keep treating them well tu tetap ada. to reply the texts to pick up the calls, ugh.
idk whether this feeling is normal. tapi aku sangat hm k stop.

ah bahasa!
apapun.. sayang selalu.




kalau rasa tak serius dan tak pasti, mohon undur diri sekarang.
terima kasih daun keladi, sampai nanti jumpa lagi. xo.

No comments: