out and in.

you know the outer me not the inner me.

orang selalu cakap aku peramah, aku ramai kawan. mana? tak. luar mungkin ya dalamnya tidak. still ada boundaries yang wujud. i'm not the type yang mudah terima orang masuk dalam hidup terus menuju ke hati. haip noooo. aku prefer to be alone. buat kerja sendiri. duduk sendiri sendiri seorang. biarlah orang nak cakap aku nampak kesian. biarlah orang nak cakap aku forever alone gila. biarlah. aku dah biasa... :)

orang selalu cakap aku selalu happy. macam takda masalah. perlu aku canang masalah aku ke satu dunia? yelah. memang aku selalu bertweet, tapinya aku takdeklah pulak perasaan nak tweet tentang hati dan rasa aku ke yang seorang tu. atau aku ego? entah. tepuk dada, tanya hati sendiri. aku takdeknya nak tweet rahsia peribadi aku ke seluruh dunia nak pulak twitter aku tuh public. hehs but i have @memijoes as a privacy one. yang ni, kawan kawan baik aku je yang baca. yang luar ipg. budak ipg nya berapa. haroommm aku nak bagi. maaf beribu kali maaf.

orang selalu cakap aku ni kuat tak menangis tak apa. haih entahlah. rumet aku selalu je tengok aku menangis btw. mennagisnya pulak sebelum tidur. ahh tak bengong aku nak menangis selalu. lembik. aku kena kuat macam cerita dulu dulu. bangkit from that old memory. takleh lekat. haip noooo.

orang selalu cakap aku ni selalu sakit. hakikatnya rumet aku cakap ini kali ketiga aku sakit teruk sepanjang di ipg. tapinya sekali sakit, lamanya ya Allah.. saboorrr jelah.

orang selalu cakap aku bahagia dengan pakwe aku kahkah mana ada woi. status tunang tu sebab nak avoid someone from interfering bisnes hidup aku. gittew. si amit tu pulak kawan gila aku. wa single wa cakap luuu. wa ada lah berkenan kat sorang tu tapi ah. kalau ada jodoh tak ke mana, jangan berharap lebih. tu je pesanan dia selalu. wa rasa macam tipis je. ah. berbahagialah dikauu sang pencuri hati. malas nak kisah soal hati. sebab paling cepat aku kawen 4atau5 tahun lg. tu.. lambat. hati, berbolak balik. jadi aku taktau hatinya nanti menuju ke mana. 

aku tahu, tiap orang begini. luarnya lain, dalamnya lain. jadi aku pun cuba paham korang. let us do this to each other.

korang semua bolehlah cakap aku happy, bolehlah tegur itu ini. silakan. kalau aku ada buat salah silap, tegur. manusia macam aku ni cepat sangat terbang tinggi, taktau bila tersungkur jatuh di tanah bumi. pape jelah. maaf kalau ada salah. maaf sangat sangat. salam sayang, salam kasih, salam rindu buat sahabat di sarawak, di gombak, di perlis, di penang, di pahang.. i miss all of you.

assalamualaikum.

No comments: